Autoverzekering

Bespaar op uw autoverzekering vaste lasten

Vergelijk je autoverzekering en bekijk of je niet teveel betaald voor je auto. We hebben alle grote autoverzekering maatschappijen voor u op een rijtje gezet met de bijbehorende prijzen erbij zodat u deze gemakkelijk kunt vergelijken zodat u de goedkoopste autoverzekering afsluit. U kunt uw auto verzekeren voor verschillende dekkingen en dat kunt u gemakkelijk aangeven in onze tool. De verzekeringsmaatschappijenĀ worden rijk van de mensen die veel teveel betalen voor hun autoverzekering. Begin direct met het vergelijken en kijk of jij niet teveel betaald!

Vaste lasten van uw autoverzekering zijn een van de dingen welke u makkelijk en snel online kunt regelen en er is van alles mogelijk zoals u misschien al wel gezien heeft in onze informatieve vergelijkingstool.

Verschillende verzekeringen mogelijk

Als u op zoek bent naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij om de vaste lasten van uw autoverzekering omlaag te brengen dan is het wel handig om vooraf wat dingen na te gaan. Er zijn namelijk in het kort gezegd 3 type autoverzekeringen, namelijk de WA, WA+ en de All-Risk variant. Hier zit nogal wat prijsverschil in en tegenwoordig moet u ook goed rekening houden met de kleine lettertjes bij vooral de All-Risk verzekeringen, dit omdat de berekening voor het uit te keren bedrag mocht u schade rijden aan uw eigen auto verschillend is per maatschappij. Bij de ene maatschappij krijgt u namelijk de vervangingswaarde terug terwijl een ander de dagwaarde meeneemt. Hiervoor kunt u in onze vergelijkingstool door klikken voor meer informatie over de verschillende polissen.

WA verzekering

De meest voorkomende auto verzekering is de WA verzekering. Met deze meest standaard verzekering bent u niet verzekerd voor uw eigen auto, maar wel voor de eventuele schade die u veroorzaakt. Dit is dus ook de minimum verzekering die u voor uw auto moet afsluiten. De meeste mensen pakken deze verzekering als ze in een oudere auto rijden waarvan de dagwaarde bijna niets meer is.

WA+ verzekering

Deze verzekeringstype biedt u net wat meer dekking op het gebied van uw eigen auto, waar de gewone WA verzekering niets vergoed aan schade aan je eigen auto is het bij de meeste WA+ verzekeringen zo dat de basis dingen wel vergoed worden. Denk hierbij aan schade door het weer (hagelbui, omgevallen boom etc) en ook voor inbraakschade en brandschade bent u dan verzekerd. Deze WA+ verzekering is bij diverse maatschappijen weer anders opgezet zodat u kan spelen met de maand premie’s. U kunt bijv. uw eigen risico hoger zetten waardoor de maand premie omlaag gaat, maar ja u neemt dan ook meer risico.

All-Risk verzekering

Dit is de verzekering die iedereen over het algemeen afsluit bij het kopen van een nieuwe auto of een bijna nieuwe auto die in ieder geval nog veel waard is. Met deze verzekering bent u praktisch voor alles verzekerd en heeft u geen zorgen aan eventuele schades die bij uw auto ontstaan. Hier zijn tegenwoordig ook al verschillende vormen van in omloop om de vaste lasten te drukken, het nadeel is dan wel dat als er schade is dat de eventuele eigen risico e.d. wel hoger is.