Besparen op uw energiekosten

energie-vaste-lastenEen makkelijke manier vaak om op uw vaste lasten te besparen is te kijken naar uw energierekening. Als u dit nog nooit gedaan heeft dan is het goed nieuws voor u, want u kunt nog flink gaan besparen. Niet alleen op uw verbruik waarschijnlijk, maar zeker op de kosten. Ik zal u hierbij proberen te helpen met wat tips in dit artikel, en de komende tijd zult u nog veel meer bespaartips terug vinden hier op de website van vaste lasten. Want naast de hypotheek lasten, huurkosten en de zorgverzekering zijn de kosten van energie het grootst over het algemeen, en met een 3e plek op uw vaste lasten is het zeker de moeite waard om hier eventueel in te kunnen besparen.

Tip 1: Switch van energieleverancier

De makkelijkste manier om snel en eenvoudig op uw jaarrekening te besparen is jaarlijks te switchen van energieleverancier. Dit is anno 2015 namelijk heel eenvoudig online te regelen en het grote voordeel van het switchen van energieleverancier is dat u bij uw nieuwe leverancier bijna altijd wel kunt profiteren van welkomst cadeaus. Denk hierbij niet aan cadeaus in natura want dan bespaard u effectief nog niets op uw jaarrekening, maar denk hierbij aan eenmalige kortingen op de energieprijs of gewoon keiharde cash korting op uw jaarafrekening.

Let bij uw overstap wel op de vaste kosten van de energie, want soms lijken de welkomst cadeaus te mooi om waar te zijn en dat zijn ze soms ook. Want als het vaste tarief van stroom en/of gas een stuk hoger is dan die van uw huidige energieleverancier dan schiet het natuurlijk niet op. Een handig hulpmiddel hierbij is onze energie vergelijker, hierbij kunt u makkelijk terugvinden wat u zou kunnen besparen.

Tip 2: De standaardtips

Hier kunnen we ontzettend veel onder gaan vermelden want vele tips vind u al terug op diverse websites. Denk hierbij aan de lamp achter u uit zetten als u een ruimte verlaat, maak gebruik van energiezuinige apparatuur, stap over op LED verlichting, gebruik de wasdroger minder tot niet, investeer in zonnepanelen op uw dak etc.

De standaardtips om energie te gaan besparen zijn best wel standaard. Ik vermeld deze wel omdat het echt zo eenvoudig kan zijn om energie te besparen! Ik zal de komende tijd nog regelmatig nieuwe artikelen gaan plaatsen op vaste lasten om wat verder in te zoomen op o.a. het besparen van energiekosten, dus niet zozeer op uw verbruik.

We kijken uit naar je idee├źn

      Laat een reactie achter

      Vaste lasten
      Logo