Energie vergelijken

Bespaar op uw energie vaste lasten

Gebruik onze energie vergelijker hieronder om de beste energie deals te vinden voor jou. Je kan eenvoudig geld besparen door jaarlijks over te stappen van energiemaatschappij en met deze vergelijker kan je uitrekenen hoeveel jou dit gaat besparen!

Energie vergelijker online

Bent u op de hoogte van uw energieverbruik dan kunt u nu online berekenen of u kunt overstappen en hoeveel u kunt besparen wanneer u overstapt. U kunt gemakkelijk uw gegevens invullen en onze tool berekend precies wat u nodig heeft en dus welke leverancier het beste bij u past. Energieleveranciers vergelijken is dus erg makkelijk gemaakt voor u en het mooiste is dat de nieuwe leverancier vaak de opzegging regelt met de vorige partij. U kunt kiezen voor een jaar, 2 jaar of een 3 jaar contract en u zult zien dat de tarieven daardoor veranderen. Begin nu met energievergelijken en ontdek hoe gemakkelijk het is en hoe u vaste lasten omlaag kunt brengen. Onze energievergelijker is speciaal ontworpen voor mensen als u die hun maandelijkse lasten omlaag willen brengen door de vaste lasten omlaag te brengen. Bespaar op uw energie vaste lasten door over te stappen en uw verbruik omlaag te brengen. Wij hopen dat u tevreden bent met uw nieuwe leverancier!

Een van de makkelijkste manieren namelijk om veel geld te besparen per jaar is op je energierekening. Nog steeds zijn er veel mensen in Nederland die zoiets hebben, het is toch goed dus ik blijf zitten waar ik zit. Zeker als ze een verlengingsaanbod krijgen van hun huidige aanbieder, dan is de gedachte vaak. Hmm dat is weer mooi meegenomen. Wat ze echter vergeten is dat ze letterlijk honderden euro’s laten liggen. Een overstap naar een andere energiemaatschappij levert namelijk al snel echt honderden euro’s besparing op met een 1-jarig contract. Zeker als je nog bij een van de traditionele energiemaatschappijen zit kan het hard oplopen tot soms wel 300 euro voordeel per jaar.

Hoe krijg ik deze energie korting dan?

Een van de meest gestelde vragen is dan ook vaak. Wat is het addertje onder het gras? Eigenlijk kan ik je vertellen dat er helemaal geen addertje onder zit. Je gebruikt namelijk onze vergelijker om de beste deal voor jou te vinden. Want ik kan mij voorstellen dat niet iedereen blind voor de goedkoopste aanbieder gaat of dat jou huis bijv. zonnepanelen op het dak heeft liggen waardoor het teruglevertarief ook bijzonder interessant is. Echter als je onze energie vergelijker gebruikt kom je erachter dat deze al best veel opties heeft om de energieleverancier van jou keuze eenvoudig eruit te kunnen filteren.

De meeste korting krijg je vaak door gewoon minimaal 1 jaar klant te worden. De zogenaamde welkomstbonussen krijg je bij je jaarafrekening gewoon op je bankrekening gestort (of word verrekend me een eventueel openstaand saldo). Na een jaar kan je dan ook weer gewoon hetzelfde trucje doen en bijvoorbeeld weer terug overstappen naar je leverancier van nu. De enige moeite die jij moet doen is vergelijken op prijs, je gegevens invullen en gaan.

Van energiemaatschappij overstappen levert toch veel gezeur op?

Dat is dus niet waar!! De tijden dat er allerlei fouten werden gemaakt in de boekhouding waardoor je de zgn spookrekeningen krijgt of dubbele lasten is allang voorbij. Hier heeft de overheid nauwlettend toezicht op gehouden dat dit soort zaken niet meer gebeuren. Als ik kijk naar mijn eigen ervaringen dan ben ik in de afgelopen 8 jaar elk jaar overgestapt, en de meeste tijd voor mij ging erin zitten dat ik sinds 3 jaar zonnepanelen op het dak heb liggen waardoor de cijfertjes iets anders werden. Inmiddels is onze energie vergelijker ook in staat om dit mee te nemen waardoor echt scherpe aanbiedingen naar voren komen. Een (nieuw) energiecontract afsluiten is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest

1 jaar, 2 jaar of 3 jarig contract voor energie?

Deze vraag krijgen we ook regelmatig. Voor hoeveel jaar moet ik een energiecontract afsluiten. Deze vraag kunnen wij niet voor jou beantwoorden, want het is gewoon een stukje risico analyse. Als je namelijk kiest voor het meest gekozen product, namelijk een 1 jarig contract dan weet je dat je de beste tarieven op dit moment hebt. Echter na 1 jaar moet je weer een nieuw contract afsluiten en kunnen de tarieven van stroom en gas weer aardig gestegen zijn. Bij een meerjarig contract heb je vaak iets hogere tarieven, alleen dan heb je niet jaarlijks last van eventuele verhogingen in het energietarief.

Waarom kiezen de meeste mensen dan toch regelmatig voor een jaarlijks contract? Eigenlijk komt dit omdat de laatst 5/6 jaar de energietarieven steeds iets zakken waardoor het tot nu toe voordeliger is om jaarlijks over te stappen. Dit is echter geen garantie voor de toekomst, dus het is een beslissing die je zelf moet nemen.

Energie besparen

Naast een mooi spiksplinternieuw energiecontract welke je via onze energie vergelijker gevonden hebt kan je nog veel meer besparen. Niet alleen op je vaste lasten voor energie dus, maar ook op het verbruik. Het is altijd bijzonder interessant om de elektrische apparaten in huis een keer te bekijken en na te lopen op verbruik. De goedkoopste en snelste manier is om alle lampen in huis te vervangen voor LED lampen. Dit zorgt er zeker in de wintermaanden voor dat je energieverbruik drastisch omlaag gaat.

Daarnaast kan het ook interessant zijn voor je energieverbruik om echt oude apparatuur te vervangen voor een moderne variant. Denk hierbij aan een 10 jaar oude koelkast, wasmachine of droger. Echter de investering hiervoor is wel wat hoger, en de vraag is of je deze investering ook altijd terugverdiend. Een koelkast ja, de andere 2 is wat meer afhankelijk van hoe vaak je deze nodig hebt.

Vaste lasten
Logo