Goedkoop laadpaal kopen

Heb jij de beslissing gemaakt om een elektrische auto te kopen? Of wil je eerst wat meer informatie inwinnen over de randvoorwaarden van een elektrische auto? Een laadpaal is dan vaak een essentieel onderdeel van het complete traject. Je auto moet tenslotte wel ergens opgeladen worden, en zeker voor degene met een eigen oprit is een laadpaal kopen bij aanschaf een goede optie. Natuurlijk kan je een elektrische auto ook langs de snelweg opladen of een openbare laadpaal in de wijk gebruiken. Echter de stroomtarieven hiervan zijn vaak een stuk hoger dan je eigen energiecontract. Voor af en toe een keertje natuurlijk niet erg mocht het nodig zijn, maar om je auto standaard buiten de deur op te laden zorgt niet voor de besparing die je eigenlijk wel wilt behalen natuurlijk. Goedkoop laadpaal kopen kan dan ook op de volgende manier. Wij geven we je hier een paar tips waar je op dient te letten als je een laadpaal wilt gaan aanschaffen.

Offerte laadpaal aanvragen

Een beetje research kan zeker geen kwaad. Er zijn vele soorten aanbieders te vinden in Nederland welke maar al te graag een laadpaal bij jou aan huis willen maken. Echter door het tekort aan materiaal en mensen moet je gaan oppassen dat je niet de hoofdprijs gaat betalen. Het is daarom raadzaam om eerst zelf een beetje op onderzoek uit te gaan. Welke laadpaal heb je nodig, wil een een laadpaal welke je dmv pasje wilt vrijgeven, wil je alleen je eigen hieraan opladen of eventueel ook beschikbaar stellen voor gasten? Moet er een vaste kabel aanzitten of wil je een laadpaal zonder vaste kabel etc. Kortom veel verschillende keuzes en oplossingen die hierbij om de hoek komen kijken. Wat wij jou zouden aanraden is om de volgende stappen te doorlopen en van hieruit de beslissing te maken:

 • Bekijk waar je de laadpaal wilt hebben en hoe je vanuit de meterkast een kabel hiernaartoe kunt doortrekken (een beetje 3-fasenkabel welke nodig is, is meer dan 3cm dik)
 • Heb je in de meterkast al een 3-fase aansluiting? Zo niet dan moet je meterkast omgebouwd worden en dien je bij je energieleverancier een 3 fase aansluiting aan te vragen.
 • Vraag meerdere laadpaal offertes aan voor goed vergelijkingsmateriaal
 • Ga aan de hand van de offertes zelf ook nog het internet op om te kijken of de prijzen “normaal” zijn of dat er woekerprijzen gevraagd worden.
 • Slaap er een extra nachtje over en neem je besluit

Wij raden over het algemeen aan om het hele traject bij een partij neer te leggen. Je kunt namelijk wel zelf goedkoop een laadpaal ergens kopen en door een installateur laten installeren, maar wie geeft dan de garantie dat het goed werkt? Zodra je dit bij 1 partij neerlegt dan heb je hier in ieder geval geen issues mee.

Energie zelf opwekken

Waarom je een laadpaal zou moeten hebben als je een elektrische auto hebt? Eigenlijk heel simpel, het bespaart je gewoon echt veel geld. Energie verbruik zelf is natuurlijk geen vaste last omdat je verbruik variabel is. Echter je kunt er wel vanuit aan de hand van je energiecontract en het aantal kilometers wat je per jaar rijd, wat je kosten worden. Als je daarbij een laadpaal aan huis hebt, en over het algemeen geen ritjes maakt van boven de 350km per dag dat je praktisch altijd thuis laad. Heb je hierbij zonnepanelen op het dak dan is het helemaal leuk. Geen dure benzine/diesel kosten, maar eenvoudig thuis inpluggen en de volgende dag weer volle bak rijden. Natuurlijk zijn de energiekosten de laatste maanden gigantisch gestegen en als je een nieuw energiecontract moet afsluiten dan is het wel even slikken. Echter de prijzen voor olie en dus ook voor benzine en diesel stijgen net zo hard mee.

 

We kijken uit naar je idee├źn

   Laat een reactie achter

   Vaste lasten
   Logo