Lampen vervangen voor LED

Deal Score0

LED-verlichtingEen makkelijke manier om te besparen op uw energie is vaak de verlichting vervangen voor LED verlichting. Wat nu volgt is een heel artikel over hoe goed LED wel niet is en waarom u zou moeten overstappen, maar eigenlijk komt het nog steeds op de eerst zin neer. Wilt u echter weten over het hoe en waarom lees dan verder.

Energieverbruik

Wij Nederlanders redeneren over het algemeen vaak, als het niet kapot is hoeft het niet vervangen te worden. Als u op onze website gekomen bent om te gaan besparen op vaste lasten klinkt het dan ook vreemd dat we nu gaan aangeven dat u toch moet investeren. Toch ga ik het nu toch zeggen, u moet gaan investeren in nieuwe verlichting om uiteindelijk te gaan besparen. Want een ouderwetse gloeilamp kan tegenwoordig toch echt niet meer!

Niet zozeer omdat een gloeilamp ouderwets is, maar meer omdat het verbruik van dit type verlichting ouderwets is. Want een gemiddelde gloeilamp verbruikt toch 40 – 60 Watt, en dat maal een x-aantal uur vooral in de winter welke eraan komt zorgt ervoor dat deze flink meedoen met uw stroomverbruik. Een LED lamp daarentegen met dezelfde lichtopbrengst als een gloeilamp van bijv. 40 Watt verbruikt ongeveer 3 Watt. Reken maar uit….

LED verlichting kopen

Nu ik u heb laten zien wat voor verschil in energieverbruik een simpele lampwissel kan betekenen is het natuurlijk ook handig om te weten wat een LED lamp kost. Een aantal jaar geleden had ik u niet blind geadviseerd om alle lampen in huis te vervangen voor LED verlichting, maar inmiddels zijn de kosten van een LED lamp echt 10x niets meer vergeleken met toen. Een beetje LED lamp koopt u al voor een paar euro bij de winkel om de hoek, en nog voordeliger via bijv. de website Goedkope lampen. Hierdoor is de terugverdien tijd van een LED lamp al snel binnen de 2 jaar en in sommige gevallen zelfs al binnen 1 jaar!!!!

Waarom wachten als u op zo een korte termijn gewoon al kunt gaan besparen!

Nog even een tip

Op vastelasten.nl vind u vele tips en trics om op een makkelijke manier te gaan besparen op uw vaste lasten. Denk hierbij aan de meest voorkomende zaken als energieverbruik, verzekeringskosten, kosten van uw internet & televisie en ga zo maar door. Bezoek onze website regelmatig als u wilt lezen wat voor handige bespaartips wij voor u hebben, want de komende tijd zullen er vele nieuwe tips online komen te staan.

1 Review
  1. Beantwoorden
    Lauren de Bruijn augustus 21, 2017 at 9:10 am

    Kort geleden heb ik een vakantiehuis gekocht met een tuin erbij en nu wil ik daar een buitenverlichting hebben om ’s avonds in de tuin ook iets te kunnen doen. Nadat ik dit artikel heb gelezen heb ik begrepen dat ik LED lampen wil gebruiken. Volgens mij is het grootste voordeel ervan is dat ze duurzaam zijn en twee keer langer dan gewone lampen werken! Bedankt voor deze info!

Plaats een reactie