Online shoppen

Online shoppen is natuurlijk al heel wat jaartjes de normaalste zaak van de wereld. Of u nu gaat shoppen naar kleding, sieraden, horloges of schoenen. Dit word allemaal door ons als Nederlanders al jaren gedaan. Het aanbod aan online webwinkels is dan ook weer flink gestegen en langzamerhand zie je ook vele lokale fysieke winkels verdwijnen. Voor de vaste lasten is online shoppen ook steeds meer normaal geworden. U heeft het al in diverse artikelen van ons terug kunnen vinden. U kunt namelijk tegenwoordig vrij eenvoudig online uw zorgverzekering afsluiten en/of andere verzekeringen. Geen gedoe meer met een afspraak ergens uit de buurt en dan maar hopen dat er een aanbod komt waar u vrolijk van word. Nee gewoon eenvoudig online via een van de vele prijsvergelijkers. Hier op vaste lasten bieden we zelf geen producten aan, maar vinden we het wel leuk om u te verwijzen naar interessante aanbiedingen. Hier gaan we dan ook mee door.

Variabele kosten omlaag brengen

In het kader van uw vaste lasten omlaag brengen hebben we al diverse tips gegeven, maar heeft u er wel eens bij nagedacht om uw shop kosten omlaag te brengen zonder daadwerkelijk minder te gaan shoppen? Wij kregen dit idee van iemand om hier eens mee aan de slag te gaan. Een gezonde financiële huishouding heeft normaal gesproken de volgende ratio qua uitgave:

  • 33% gaat naar de vaste lasten van het huis (huur/hypotheek, woonverzekeringen, onderhoud)
  • 33% gaat naar levensonderhoud (boodschappen, gas/water/licht, zorgverzekering etc)
  • 33% gaat naar luxe/sparen/kleding

In de vaste lasten van uw huis kan vaak nog wel wat gesneden worden qua uitgave, zeker als u hier nog weinig aandacht aan heeft gegeven dan vind u hier op onze website diverse goede tips om hierop te besparen. Voor levensonderhoud zaken kan vaak niet veel bespaard worden. Natuurlijk kan een creatieveling met boodschappen kopen nog best wel iets besparen, alleen de ervaring leert dat als het niet nodig is mensen hier toch niet echt op gaan besparen. Voor de variabele lasten (de laatste 33%) daar valt veel te behalen!! Hier willen we dan de komende tijd ook gericht onderzoek naar gaan doen hoe je hier op kunt besparen zonder minder te gaan shoppen, want tja we zijn nu soms wel eens shop verslaafd he.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter