Reisverzekering

Reisverzekering

Heeft u een reisverzekering lopen maar betaald u veel teveel dan kunt u nu overstappen of een nieuwe reisverzekering afsluiten. Vertrek verzekerd op vakantie en laat niks aan toeval over, zorg dat je een goede reisverzekering hebt zodat alles gedekt is mocht er iets gebeuren. Veel mensen hebben al een reisverzekering en betalen hier elke maand veel geld aan, vergelijk onze reisverzekering aanbieders en zie welke het goedkoopst is en bij jou past!

Eenmalige reisverzekering

Veel mensen die op vakantie gaan komen op het moment van boeken er eigenlijk pas achter dat ze een reisverzekering nodig hebben. Dit kan je dan vaak makkelijk regelen via de reisaanbieder zelf die contracten heeft met een verzekeringsmaatschappij, maar of dit nu het voordeligst is dat is de vraag. Want vaak is een eenmalige reisverzekering veel duurder dan een doorlopende reisverzekering, het nadeel van een doorlopende reisverzekering is natuurlijk weer wel dat elk jaar deze kosten terug komen, maar als u ook elk jaar op vakantie gaat dan is dit geen issue meer.

Doorlopende reisverzekering

Dit is de meest gebruikte variant omdat hiermee uw vaste lasten voor een reisverzekering over het algemeen het laagst zijn. U kunt een doorlopende reisverzekering al voor een paar tientjes online afsluiten afhankelijk natuurlijk voor wat voor een dekking u gaat. Wilt u namelijk alleen het noodzakelijke verzekeren zoals een missende koffer en zorg in het buitenland (wat tegenwoordig wel sterk aangeraden word omdat lang niet alle zorgverzekeraars hier dekking voor geven), of wilt u aanvullend verzekeren zodat u ook verzekerd bent voor een wintersport, auto (pech) hulp in het buitenland. Het kan allemaal en is helemaal afhankelijk van wat u wilt doen.

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent van zo min mogelijk ellende in het buitenland als u bijvoorbeeld te maken krijgt met een missende koffer of gebruik moet maken van medische hulp in het buitenland dan wilt u ter plekke geholpen worden door een Nederlands sprekend iemand die het verzekeringswerk voor u uit handen neemt zodat u zelf hier geen omkijken naar heeft. De vraag aan u is in hoeverre u het risico wilt laten dekken door een verzekering en in hoeverre u zelf het risico wilt dragen.