Vaste lasten – Hoe breng ik deze omlaag?

De grote vraag die u waarschijnlijk bezig houdt aangezien u op onze website gekomen bent. U wilt geld besparen en bent op zoek naar de mogelijkheden om dit op korte termijn te doen. En we kunnen u nu al vertellen dat dit vrij eenvoudig mogelijk is. Veel zaken waar je maandelijks/jaarlijks voor betaald zijn namelijk prima in te snijden. Zeker als je ooit in een ver verleden een verzekering hebt afgesloten, hypotheek die al meer dan 10 jaar loopt, diverse abonnementen en je GWL aansluiting. Dit zijn zomaar een paar zaken waar je waarschijnlijk flink op kunt gaan besparen. In dit artikel probeer ik u in het kort uit te leggen wat wij onder vaste lasten verstaan en hoe je dit inzichtelijk kunt krijgen.

De vaste lasten

Een vaste last is eigenlijk niets anders dan een terugkerende rekening waar je niet onderuit kan. Denk hierbij aan je woonlasten, autoverzekering, zorgverzekering en aan de gemeentelijke belastingen. Sommige vaste lasten heb je verder geen invloed op. De gemeentelijke belasting is namelijk voor iedereen gelijk en heb je verder geen invloed op. Echter sommige terugkerende rekeningen zijn zeer zeker wel omlaag te brengen of misschien wel helemaal te schrappen.

Stap 1 om je vaste lasten omlaag te brengen is het inzichtelijk maken van je vaste lasten. Het simpelst is om een uitdraai van je bankrekening te maken waar al je uitgaven op staan. Leg deze van de afgelopen 3 maanden eens naast elkaar en ga strepen. Haal je pin bedragen weg en onderstreep al je terugkerende rekeningen en zet deze op een apart lijstje. Waarschijnlijk zal dit het volgende resultaat weergeven

Hypotheek \ Huur

Als je in een huurhuis woont zal je hier niet zomaar wat aan kunnen doen. Het enige wat je kan doen als je een woning huurt waarvan de lasten hoog zijn is eens verder kijken naar een andere woning. Bij een hypotheek kan het wel rendabel zijn om eens verder te kijken. Zeker als je al meer dan 5 jaar een hypotheek hebt kan het zeker de moeite waard zijn om eens verder te kijken. De rentes zijn namelijk nog steeds historisch laag en ook de voorwaarden zijn de laatste jaren flink veranderd. Voor een goed advies verwijs ik u door naar een erkende hypotheek adviseur als een Hypotheek visie of de Hypotheker. Deze beide partijen hebben namelijk een ruim aanbod van hypotheken van diverse banken waardoor ze je een goed advies kunnen geven om te besparen op je maandlasten.

Autoverzekering

Als je een auto hebt is dit een verzekering die je verplicht moet hebben. Alleen hier heb je nogal wat aanbieders in welke je maar al te graag als klant willen hebben. Ook de manieren van dekken van risico’s kan je misschien nog op besparen. Als je al een aantal jaar schadevrij rondrijd zijn er heel wat opties om hier flink op te gaan besparen. Misschien denk je van die 5,- per maand is toch niet veel, maar stel je bespaard 5 euro per maand dan praat je toch al over 60,- per jaar welke je in je pocket kan stoppen. Zeker de moeite waard dus.

Zorgverzekering

Jaarlijks kan je kosteloos en eenvoudig overstappen van zorgverzekeraar. Wij raden u dan ook aan om in december eens goed rond te gaan kijken, want voor degene die eigenlijk nooit overstappen van verzekeraar kan dit soms wel 20 – 30 euro per maand gaan besparen. Veel mensen zijn namelijk ooit ingestapt bij een verzekeraar die ze kennen en waar hun ouders ook al jaren bij zitten, maar dit is waarschijnlijk puur een emotionele beslissing terwijl dezelfde zorgverzekering bij een andere verzekeraar net zo goed is alleen een stuk goedkoper. Dus niet twijfelen, maar gewoon doen zo aan het eind van het jaar!

Energierekening

Nog zo’n standaard vaste last waar je als het even kan toch wel op wilt gaan besparen. Onze ervaring is dat jaarlijks overstappen van energie aanbieder loont. Alle energiemaatschappijen willen je namelijk als nieuwe klant binnen halen. Hierdoor kan je een leuke welkomst bonus ontvangen of korting op bepaalde tarieven waardoor je tot wel 320,- per jaar kunt besparen. Ook een echt doen dus!

 

We kijken uit naar je idee├źn

      Laat een reactie achter