Zorgverzekering 2016 kiezen

verzekeringWe komen inmiddels weer langzamerhand aan het einde van het jaar en dus word het weer tijd om aan uw zorgverzekering te gaan denken. Blijft u namelijk waar u nu zit omdat u tevreden bent over de kwaliteit en de prijs, of is het toch tijd om over te stappen van zorgverzekeraar? Wat veranderd er eigenlijk aan de zorgverzekeringen in 2016?

Aangezien wij hier geen verzekering vergelijkings website zijn en ook de benodigde vergunningen om u advies te kunnen geven in huis hebben zullen we u dan ook niet adviseren voor welke zorgverzekeraar u moet gaan. Wat wij u wel kunnen adviseren is om eens goed te gaan kijken op de diverse zorgvergelijkingswebsites om uw persoonlijke situatie eens in kaart te brengen. Hoeft u namelijk nooit naar en dokter, en heeft u een goed gebit dan kan het best wel eens voordeliger voor u zijn om uw eigen risico omhoog te zetten. Dit zorgt er namelijk direct voor dat u bespaard op uw maandlasten, echter als u iets krijgt dan moet u wel meer eigen risico betalen. Het zit hem natuurlijk in het woord risico.

Belangrijke veranderingen 2016

Voor zover bekend gemaakt is zijn er eigenlijk voor de zorgverzekering in 2016 geen noemenswaardige veranderingen te benoemen. Er word namelijk eindelijk eens niet gesneden in de basisverzekering waardoor de vergoedingen en behandelingen die nu gelden in de basisverzekering ook volgend jaar blijven. Er zijn een paar behandelingen aan de basisverzekering toegevoegd welke nieuw zijn.

De grote verschillen zoals elk jaar tussen de verschillende zorgverzekeraars zijn de premies en de behandelingen/vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Maar ook de manier hoe u contact kunt opnemen met uw zorgverzekering is afhankelijk van het type verzekering u af gaat sluiten.

Zorgverzekering vergoedingen

De vergoedingen zijn per verzekering verschillend, voor de basisverzekering is deze in theorie hetzelfde aangezien de regels hiervan door de overheid bepaald zijn, maar LET OP!! Vooral de budget zorgpolissen hebben wel veelal aanvullende regels wilt u uw rekening (volledig) vergoed krijgen. Bij de ene zorgverzekeraar moet u namelijk online uw medicijnen bestellen, bij de andere zorgverzekeraar kunt u niet voor elke behandeling bij hetzelfde ziekenhuis terecht, en bij weer een ander kunt u alleen online uw rekeningen declareren via de website of een speciale App.

Nadeel of voordeel?

Veel mensen hoor je de laatste jaren klagen over de hoogte van de premies en het eigen risico, en ze verlangen terug naar het tijdperk van het ziekenfonds. Helaas is dit een terechte constatering dat qua directe kosten het de laatste jaren allemaal erg duur geworden is, en dit komt voornamelijk doordat de kosten van de zorg ook explosief gestegen zijn. Door de toenemende vergrijzing en de komst van vele nieuwe medicijnen en behandelingen tegen bijvoorbeeld kanker zijn de kosten gewoon toegenomen. De verwachting is dat deze trend de komende jaren nog doorzet, dus waarschijnlijk zullen de premies van de zorgverzekering in 2017 en 2018 nog verder toenemen.

De zorgverzekeringspremies in 2016 zijn licht gestegen, en mocht u de laatste jaren hier niet echt naar omgekeken hebben dan is het de moeite waard om de diverse zorgverzekeraars met elkaar te gaan vergelijken. Er zijn diverse zorgverzekeringsvergelijkingswebsites waar u terecht kan, wij kunnen en mogen u hierin niet van advies voorzien aangezien je hier tegenwoordig een AFM vergunning voor nodig hebt.

Kortom

Overstappen van zorgverzekering in 2016 is zeker de moeite waard om eens te bekijken, aangezien u flink kunt besparen op uw vaste lasten. Wilt u zelf wat meer regelen dan kan een online verzekeraar misschien wel wat voor u zijn, aangezien deze vaak wat goedkoper zijn. Wilt u echt geen omkijken hebben naar de zorg en waar u uw medicijnen moet halen en uw zorg moet krijgen, dan zijn er ook polissen die u hierin voorzien, echter deze zijn wel het duurst. Bespaar in ieder geval op uw vaste lasten met een overstap van zorgverzekeraar in 2016.

We kijken uit naar je idee├źn

      Laat een reactie achter