Zorgverzekering

Ben jij ook op zoek naar een goedkopere zorgverzekering? Wil je voor de zorgverzekering 2021 toch op zoek naar andere vergoedingen? Aanvullende verzekeringen afsluiten, op prijs vergelijken of ben je op zoek naar welke tandarts verzekering het beste bij jou past? De zorgverzekeringen voor 2021 kan je in onderstaande vergelijker op prijs en type vergoedingen met elkaar vergelijken. Let op dat elke zorgverzekeraar weer anders met zijn aanvullende verzekeringen omgaat, dus als u hier van gebruik denkt te gaan maken is het verstandig om dit goed door te lezen!

Zorgverzekering 2021

Zoals elk jaar word de basis zorgverzekering door de overheid ism de zorgverzekeraars afgesproken. De vergoedingen uit de basis zorgverzekering is dan ook bij elke verzekeraar gelijk. Het kan echter wel dat bepaalde budget verzekeringen wel afwijkende afspraken zijn voor geplande zorg. De goedkope zorgverzekeringen zijn dan ook vaak zo samengesteld dat je zelf meer acties/reisafstanden hebt. Let daarom goed op dat je de diverse aanvullende voorwaarden controleert. Goedkoop is namelijk niet voor iedereen ook daadwerkelijk goedkoop.

Een zorgverzekering vergelijken is dan ook per persoon anders. Als je tot nu toe nooit aanvullende medische hulp nodig hebt gehad dan zal je waarschijnlijk ook wel wat meer risico durven te lopen. Je kan namelijk je eigen risico bedrag ook ophogen waardoor je direct premie bespaard. Zolang je inderdaad geen medische zorg nodig hebt zal het ook jaarlijks een leuke besparing zijn, ga je echter over het verplicht eigen risico bedrag van iedere zorgverzekering. Dan kost het je naast de 385,- welke ook weer voor 2021 vastgesteld is, meer betalen. Ook een zorgverzekering is net zoals elke andere verzekering een manier om de risico’s af te kopen.

De tandarts verzekering 2021

Stiekem is dit een van de minst populaire verzekeringen om af te sluiten, maar helaas voor veel mensen ook geen ontkomen aan. De aanvullende tandartsverzekeringen zijn namelijk voor vele mensen een noodzakelijk iets. Vanuit deze verzekering worden namelijk de kosten voor een tandarts gedeeltelijk of volledig vergoed. De aanvullende tandartsverzekeringen zorgen er vooral voor dat je kosten voor de tandarts grotendeels gedekt zijn. Afhankelijk van de verzekeraar en het bedrag waar je je voor verzekerd variƫren de premies natuurlijk ook. Ga je 1x per jaar naar de tandarts en hoef je nooit een aanvullende behandeling voor gaatjes, tandsteen of wat dan ook te maken? Dan is het zonde om een tandartsverzekering af te sluiten. Natuurlijk kan het ineens wel voorkomen dat je aanvullende kosten voor een tandarts krijgt, maar de premie die je jaarlijks kunt besparen kan je ook apart zetten voor het geval dat. Het mooie van de aanvullende tandartsverzekering is dat je deze jaarlijks kan aan- en/of uitzetten.

Helaas zit er wel een max aan de bedragen die je vanuit een aanvullende tandartsverzekering vergoed krijgt. Heb je een complete gebitsrevisie nodig dan moet je rekening houden met aanvullende kosten. Voor 2021 is de maximale vergoeding bij de hoogste premies vaak tot 1000,- gedekt. Orthodontie valt niet onder de aanvullende tandartsverzekeringen, maar deze komt weer uit de normale aanvullende verzekeringen. Let op dat bij 18+ orthodontie eigenlijk helemaal niet vergoed word, alleen bij uitzonderlijke medische gevallen. Voor kinderen verschilt het per zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent of dit vergoed word. Moet je kind aan de beugel dan raden we u aan om dit goed te bekijken, aangezien er soms ook bepaalde aanvullende voorwaarden zijn voordat een beugel vergoed word. Aangezien orthodontie serieus geld kan gaan kosten is het raadzaam om hier op tijd naar te gaan kijken!

Aanvullende verzekering 2021

Zoals elk jaar kan je je weer aanvullend laten verzekeren. Een aanvullende zorgverzekering geeft je recht op meer vergoedingen. Denk hierbij aan meer fysiotherapie behandelingen. Bril/Lenzen vergoeding. Alternatieve geneeswijzen en aanvullende medicatie. Elk heeft zo weer zijn regeltjes en vergoedingen. Daarom moet je zeker in het geval van aanvullende verzekeringen op meer letten dan alleen de prijs. Het is een combinatie van meer premie betalen en kijken wat je anders zelf zou moeten betalen als je geen verzekering hebt.